Svårt eller efterbliven?

Att det ska vara så svårt att vara hälsosam. Man är ju inte hälsan själv, och det var ju inget nytt. Kan ju vara något av en bedrift att man gått och blivit nykterist... Men att man skippar rusdrycken borde inte ursäkta allt. Trots allt så lyckas ämnet uppkomma i varje ämne...

När jag tackar nej till ett glas cola med tvekelse: "Meh, asså, Cilla, fatta lixom huuur mkt kalorier du sparar genom att INTE DRICKA, cola är ju typ ingenting i jämförelse!" Så jag unnar mig.

När man är tveksam till konsumtion: "Jaaa, deet är väl klart du ska köpa den där, den är ju assnygg! Men tänk- hur mycket sa du att du slösa på sprit, sa du? Typ tusen spänn i veckan, eller hur? Tänk hur mycket du sparar in på det!" Så jag unnar mig.

Och med tanke på den här bloggen. Tänk hur mycket pinsamheter jag sparar in på att vara nykter, så här på bloggen kan jag vara hur pinsam som helst, så varför spara på det när man kan bjuda på det? (och förhoppningsvis få någon att tappa respekten för alkohol)

Enjoy

internt.




är man inte full kan man ju inbilla sig det. Då kan det låta såhär.

fast food fashion.

Den här tjejen klär sig i snabbmat. Maja Asperö Lind ger oss det genialiska uttrycket "fast food fashion" och hon har nu infört ett udda snabbmatsmode. OCH VI GILLAR DET! Nu kan det njutas, frossas och suktas av snabbmaten - helt utan dåligt samvete, helt enkelt på det rätta sättet. Klä dig i det. 





Låt oss njuta av snabbmaten. 







Skallerjournalist nästa.

"Där kommer Cilla. Nykter. Med sitt block. På krogen. Och ska festa. Stektigt."


"Nu började allvaret."

Att jag är ett skämt är nog inget nytt, men att jag är HELT misslyckad var ju lite tråkigt. Då jag intog min första "äta-nyttigare-men-inte-banta-dag" med storm så gjorde jag det inte riktigt ordentligt måste jag säga... Till frukost käkade jag naturligtvis hälso-müsli och sånt tjafs. Dagen började lida mot lunchtimmen och jag fick en skål med pommes frites (kom ihåg att jag inte total-bantar) av kocken, så jag tänkte: "Nåväl, en liten skål med friterade potatisbitar kan inte göra sån stor skada..." Tills jag sockrar pommes friten istället för att salta dem.

Min oro.

Att jag oroar mig över min förmåga att vara helt vit för resten av mitt liv, förvånar nog inte många. De flesta som känner till min situation har ännu inte insett mitt allvar i att lägga av med fyllan, och orsaken är inte att det enbart är jag som drabbas, utan just mina vänner, nära och kära, lika väl mina bekanta och okända individer som skadas, såras och förvånas utav mitt beteende från andra sidan dimman.

Confession: sen jag fyllde arton år har jag trivts med att vistas på krogen. Man har varit en torsk och tyckt att det har varit så tufft. Att som nyfylld arton åring hinna med både Båstad och Visby under "Stureplan on tour" bevisar min forna syn på "Stureplan". Att man såg upp till ens tidigare generation som redan hade etablerat sig inom kroglivs-marknaden är lite tragiskt, och att jag nu sitter här att erkänner det är nog ännu värre :P Om det enbart har varit pga. tillgängligheten till alkoholen eller ej, är fortfarande oklart. I närmare två år har jag gillat hela utelivs konceptet och accepterat dess nack- och fördelar, man har stått ut med pinsamheter från ens egen sida och från andras, man har begått misstag och kommit över dem. Trots de motgångar man har haft så fortsätter man att gå ut. Så jag vill ogärna tro att jag kommer sluta gå ut, bara för att jag slutar upp med alkoholen. Men, min största fasa: Kan man ha kul på Kallis nykter?





Den första och sista bilden kommer från stureplan.se.

Ladda

Jag som person är rätt lat, en aning bekväm och väldigt långsam. Så att träna, för att bli 'fit' har aldrig varit min starka sida. Att gymma har inte varit något jag har fallit för. Men basket och amerikans fotboll, dans och sång har varit de saker som aktiverat mig.





I mitt nya liv ska jag utforma en trivsel men inte skippa nödvändigheter för att det anses som tråkigt. Det enklaste kommer vara att få "daglig motion", som special K, så fint, kallar det. Eftersom jag bor en halvtimmes gångavstånd ifrån jobbet och att jag är fattig och inte gillar att slösa pengar på "tråkiga saker", så som busskort, mat & medicin. Så tar jag en timmes tvångs-promenad fem dagar i veckan framöver!

Med en uppkommande tjugoårs-dag har jag adderat ett sats-kort på önskelistan, att det hamnade under pengar, smink, ny ipod & kamera var inte så lätt att åtgärda. Imorgon är det dags, då har jag ingen återvändo, med ett åtagande som detta är fusk högst orimligt. Inget socker, reducerat med kolhydrater, ökad träning och noll alkohol-intag. Så, som kära Maria skulle sagt: "NU KÖR VI, KÖR VI."  (trots att detta uttryck oftast används i samband med alkohol.)

Tagga till!



Har du inte alkohol får du ta till andra knep.

Min bästa vän är snyggast på stureplan.

Min kära väninna blev lite upprörd för att hon inte har fått ett hörn i rampljuset. Så, här är hon, mina damer och herrar: Ida Wiberg!




Bara så ni vet så är hon snyggast på stureplan, OCH mest fotad. Kreddigt.

Från andra sidan dimman

Har nu klarat av mitt andra delprov. 

En liten rapportering är högst nödvändig, och då menar jag inte bara för min egen räknings skull. Finns nog en hel del minnesluckor där ute! Kvällens första station var Stures, ett riktigt proffsjobb av Anna och Nicole, eventet var super! De hade fixat en sponsring av Martini - vilket inte gynnade min kväll. 

Utmaning nummer 1: Låta bli de fria välkomstdrinkarna. Lösning: Här är meningen att man ska mingla och välkomst-skåla och fördriva tiden innan bordssittningen. Nu gäller det att grabba tag i något alkoholfritt i ett drinkglas och skåla, drycken borde vara en redbull om man vill komma igång, men en loka (helst citrus, haiwana) funkar också.

Utmaning nummer 2: Till bordet är ishinkarna fyllda med vin och sprit. När din bordsdam (i det här fallet) är på väg fylla ditt glas så tackar man artigt nej. Konsekvens: Då kan du hamna i en djup diskussion varför Du är nykter. Men är du stark nog så är det bara att vara ärlig. De flesta tycker det är positivt. Fast en lögn, så som: "Jag är gravid.", "Jag går på penicilin, för jag har könsherpes." eller "Jag går på antabus." kan vara festliga alternativ att skämta med, de flesta kommer ändå inte ihåg något av det du sa till de kvällen innan.

Utmaning nummer 3: När middagen är avslutad förflyttas energin lätt mot närmaste bar, då dina vänner vill öka promillehalten. Krävs: Det som krävs nu är en rejäl dos energi och dansvilja. Ska man inte dricka ute så är dans ett måste! Som tur är passar det mig alldeles utmärkt. Men då krävs det grym musik! Alberto utgjorde med andra ord ett
 suveränt jobb.



De kära värdinnorna Nicole & Anna






Mingel





Mickan & Emma





Söta Sanna





Maria & jag, med en drink i handen... Haha.





Första synden: "Cilla, vill du röka?"






Färgbilderna är tagna ifrån stureplan.se

"Det är faktiskt en diss mot Gud att dricka..."

Ett vackert citat yttrat av min kära väninna Sofia "smygkatolik" Blomqvist. Det var bara det jag ville säga.

Förberedning

Märkte lite lätt idag, hur jag har hetsätit. Tanken har gått het i mitt huvud "på måndag börjar det, på måndag...".

Min största utmaning kommer vara i min vardag, på jobbet. Jag jobbar på en sushirestaurang, så man är väl en torsk på sushi! Den fina lite "nyttiga" rätten. Men icke, skenet bedrar! Måste ju avslöja att det döljer sig en mängd socker i de kladdiga riskuddarna, de söta marinerade tofu-nigirin och att gunkan krabbröra innehåller majonäs! Alternativet till sushi är sashimi (enbart råa fiskfiléer) men det känns ju inte så lockande...Som tur är finns det alltid varmrätter (och 7-11 sallad).

Imorgon är mitt andra officiella nykterhets-test. Ska på en tjejmiddag! Dessutom är det inte bara mina närmaste vänner som kommer vara på plats. Kommer blir en grym tillställning, är dock lite oroväckande att middagen sker på Sturecompangiet istället för något mer privat. Jag hoppas innerligt att det inte är som en klassisk torsdags-middag, då alkoholen står uppradad när man entrar lokalen.

Start!

På måndag börjar mitt nya, förändrade och förhoppningsvis förbättrade liv. Då det är ett relativt betvivlat faktum att jag skulle hantera en sån drastisk förändring av mitt liv så tyckte jag att det inte fanns något bättre sätt att visa mitt engagemang än genom att dokumentera det hela! Varsågod Sverige.

En kort resumé av mitt forna liv: Det livnärdes på en överdos av kalorier, alkohol och nikotin. Men fick en lätt underdos utav sömn, aktivitet och mening.

Mina dagar då jag åt, drack och inhalerade i stort sätt det mesta jag själv behagade, tog mig fram till fots så sällan det gick, sov när jag "hade tid" och gick omkring med ett tungt, grått, överfullt moln ingraverat i mitt bröst som bestod av ångest - är över. Socker, överdosering av kolhydrater och mättade fetter, bekvämligheten, latheten och framför allt alkoholen - hej då!


Mitt nya liv kommer bestå lite mindre av det här ...






... och lite mer av detta. Se vilken match making!



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0