Vad rimmar på Cilla?

Bjuder nu på en underbar dikt som tillägnades mig på Släktkalaset inför min 20-årsdag. 

Det finns en tjej som alla måste gilla,
som hörs mest överallt, är aldrig riktigt stilla...
Om henne kan man länge dilla!
En gång hon bodde i en jättevilla.
En gång hon hade en kanin, det var visst en chinchilla?
Ett tag du levde loppan, sov ofta över hos väninnan Milla
Du är rätt snäll, och vill ingen människa illa.
Du älskar barn, det stora som det lilla!
Och dina vänner är många, tjejer mest, men en och annan killa...
Serverar Tindras latte suveränt - vi aldrig sett dig spilla
och lika snyggt du fixar sushi - vi aldrig sett dig trilla!
Ja, du har många gåvor, som du inte få försnilla!
Cecilia Quintana, du som oftast kallas Cilla,
du är utan tvekan värd att hilla!

Skriven av Bärt Berggren - my beloved Grandpa 

Nykterist-Cilla fyller Systemet

Imorgon, den 24 mars så är det min födelsedag, då man länge önskat att man hade turen att vara systemet-myndig och att man då trodde att allt skulle vara så mycket lättare har ju varit förgäves, vem vet, kanske var det rent utav tur att jag alltid varit "Lilla-Cilla".

Hoppas på att jag nu kan införskaffa mig en kamera som publicerar oredigerat och ocensurerat material, då jag förstår att ni, mina kära läsare skulle förökas och njuta mer av smaskigheterna.

Puss& Kram

Rewarding.

Det är mycket givande att vara nykterist och att dessutom gå in för att ha en helkväll trots detta faktum. Efter att ha krigat i mig sex stycken Röda Tjurar (redbull) har jag en aning svårt att somna, en lärdagsmorgon klockan sju, med ett arbetspass som väntar om fyra timmar. Det var ju tacksamt att vara nykterpisst. 




Kvällens citat: (yttrades med hög röst på Max 05.34) : "Du've, fråega Norrlänningen om AmfetaminAnders!!!"

Nykterist? Ne, juste! Klaga inte.

Har en ny teori. Tycker ni som är kapabla till att dricka inte borde vara kapabla till att klaga.

Cravings!

Sorgliga jag har cravings efter kärlek och respekt... precis som Melinda Wrede.

NYKTERPISST

Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen, och eftersom bloggen är baserad på "mitt-nyktra-liv" så måste jag därmed erkänna denna enkla anledningen till blogg-torka... DET SUGER ATT VARA NYKTERIST. Ska självklart inte förtränga de positiva effekterna, men:

Man har inte längre en hundra procentig till-taggnings-garanti. Utan man måste leverera helt utan verktyg.... (Försök med det en fredagkväll efter ett tio timmars arbetspass!)

Inte heller har man en anledning att möta upp alkoholiserade bekanta i en bar som shotar ikapp när man själv står med en "redbull-vodka-utan-vodka" och påstår att man inte tål shots - ne, tyvärr, inte ens en skakad.

Eller att slira omkring med vingliga vänner som inte är så pigga på dansgolvet när "det-här-är-vår-låt!" som stormar ut ur högtalarna. 

Och att en utgång ska innebära planering känns lite väl tidsödslande; med vilka jag ska spendera kvällen, vem som spelar skivor, hur krogarnas olika upplägg, utbud och koncept för kvällen ser ut. 

"'Cause nothing else matter" hör absolut inte till den ljusa sidan av dimmans värld.



Ni kan ju själv anta ifall min promillehalt var på noll under detta "kodak-moment".

Busy

Mars månad har alltid varit stress-månaden, och ni som känner mig vet att jag inte hanterar detta västerländska påhitt väl. Min önskan är att bara vara lite effektiv... eller att jag hade all tid i världen. 

Vi är en stor släkt, mina morföräldrar har tre barn som sammanlagt har bringat de elva barnbarn. Och vi alla är bosatta på Lidingö, vilket gör att det är omöjligt att undvika varandra - oftast är det något jag är tacksam för. I mars månad firar vi närmare tio födelsedagar, och exklusivt denna månad: Vi välkomnar två bebisar & tar hand om två kaniner och genomgår två flyttar. Och nu denna blogg! Haha, nej... Tyvärr är den inte så tidskrävande som jag ibland önskar. 

I slutet av månaden brukar den i alla fall löna sig (och nej, då menar jag inte varje månads lön). Utan min kära födelsedag (dagen innan löning!).


P&K

Grattis Syster!



Nu fyller hon femton :|

Para Pa Pa


I Uppsala...

... torrknullar man på dansgolvet
... använder man inte högklackat.
... kan man knyta slips på fyllan.
... låter man tjejer betala.
... är man kort.
... står man i kö.
... tränger man sig aldrig.
... har könen gemensam toalett.
... tigger killarna cigg av tjejerna.
... snor man droppkorkar från krogen.
... vill taxi-chauffören att man ska gå en bit.
... fyllekäkar man inte.
... Är alla lika mycket värda.

Tant på Laroy

Gjorde mitt bästa för att sparka in bror och hans vän, "Hulken". Aldrig har jag bränt så mycket, och inte heller druckit så lite på krogen, men bror fyllde tomrummet jag lämnade med marginal... Laroy kan nog ändå inte hantera två "fyllda" Quintanor på en och samma kväll. Trots denna ständiga nykterhet så fanns det mycket som kunde leverera dopamin till hjärncellerna. Riktigt underhållande kväll!


Grattis bror!




Denna helg blir utelivet ärad med en till Quintana i svängarna. Om det är StureP en ära eller ej återstår att se... Men:
 


"Lillebror, papapa, bli inte som ja' näer du blir stor. Du stod i dörren å sa': ere här alltu blir så döer ja! Lillebror bli inte som jag."

Ett minus på POSE



Man är väl ingen gudinna på att posa när man är nykter. Men visst verkar jag ha kul i alla fall?

Fredags-budget

Taxiresa destination Förfest - Grodan: 87 :-

Inträde: 0:-

Garderob Grodan: 50 :-

Red bull
3 st: 0:-

Garderob White Room: 40:-

Taxi
destiantion
White Room - Max: 110:-

Max-mål & alla dippsåser: 96:-

SUMMA : 383 :-

Hur mycket spendade ni, mina kära vänner?


"Cilla, du är nog den enda som kan bli utslängd. Nykter."

Detta kommentar yttrades efter att jag bevisat mina kunskaper i att ha lika roligt som de med dopamin-dränkta hjärnceller en utekväll! Börjar misstänka att jag producerar någon egen drog...

Vackert ånger-fritt inre.

Så här till helgen bemöts man av kommentarer som benämner ångesten över om hur deras alkohol-konsumtionen påverkar kontot negativt. Det är ju inte heller den enda baksmällen med alkohol! Vi vet alla att baksmällorna är många, men för att summera de gångna nyktra helgerna måste jag bara redogöra för mina synpunkter på för- och nackdelar.

Antal fylleringningar: 0

Kanske får man inte utlopp för sina känslor på ett ytterst otrevligt sätt... Och heller kan man inte få svar på dumma frågor - men:

Att jag kallades "fylleringar-drottningen" var inte utan anledning. Om samtalen kunde levererades med glädje, tårar eller samt skrik var aldrig något man kunde förutspå, men att dessa samtal alltid var opassande och dimmiga var alltid en gemensam nämnare. Så det är med nöje jag bortser från dessa "citat-flash-backs" yttrade i mitt lägre tillstånd, de kunde låta så här: "Så vadå? Du vill inte ha förhållande? Vad vill du med mig då?!" Kunde vara ett av de finare yttringarna. Så bye bye pinor och en tiondels ångest and hello mildare telefonräkning!

Antal baksmällor: 0

Kan ju nu aldrig skylla på någonting då jag blir sådär fasansfullt sugen på kebab med esxtra sås... men:

Hur kunde jag tro att det var möjligt att förtära normal husmanskost och få saker gjorda på en söndag! Det är så fint att veckan helt plötsligt blev två dagar längre, att man faktiskt kan få saker gjorda "dagen-efter". Om det så är att städa hela lägenheten eller att hälsa på mormor för en eftermiddags-fika. Fortfarande EN HELT NY DAG. Carpe diem ;)

Antal bortglömda-yberpinsamma-fyllescener: 0

Det är ju för trist att jag inte kan underhålla nattens gäster, kända - som okända på detta avhållsamma sätt... men:

Tacka Gud för att jag numera kan gå som en, prata som en (närmare) normal människa klockan 4 på lördags morgonen. Att jag slipper dessa släpningar för att jag ska kunna ta mig fram, att jag slipper dessa pinsamheter då man blir utslängd, portad och tömer hela kroppen på vatten så man gråter floder efter incidenten. Och tacka Gud för att jag aldig mer kommer ligga på marken och slåss med polisen med handklovar på! Tacka, tacka Gud.

Antal pinor: 1

Men att jag är pinsam är nog svårt att undvika, då denna blogg är högst tillgänglig. Svårt att undgå sig själv dock, så det är så här det får bli! Minus på fyllescenens pinsamheter, men ett litet plus på blogg-pinsam.

Dessa är mina topp-favorit argument FÖR att jag ska förbli denna nykterist. Men tillhör du en av de som fortfarande inte ser det gynnsamma i min nykterhet så är det bara att fråga det du vill ha svar på! Ni andra behöver jag väl inte ens argumentera emot om varför jag gör detta...


Not approved.


White Room. Har nog funnit en drog inom mig. Sticker tyvärr inte ut så mycket från denna mängd.

Upptäckter

Vilken fruktansvärd sanning man lever i. Nu börjar jag förstå meningen med att vara lite dimmig på mingelscenen. Har haft en helhelg med förfest, innehavande av bord, utgång, efterfest och födelsedagsmiddag. Nykter. Så undvika att se sanningen i vitögat har jag ju inte lyckats undvika. En vidrig sak. Dessutom är det befintligt att jag uppträtt likadant.  

Simultanförmågan: Att gå och bestiga en trottoarkant på samma gång är ett trick som "vi" klarar av fyra vardagar i veckan: På Supers 18-års utgång ska vi gå över vägen och vi korsar en refug, som är en aning högre än en trottoarkant. Super klarar det inte, pass, mobil, ipod & kontanter landar på andra sidan refugen tillsammans med Super i en duns. Efter några sekunders krig mot marken lyckas han få ut sig: "Trodderee va än vaanli krokant."

Reaktionsförmåga: White Room 04.23, inmixat i "No Stress" hörs en populär-super-het-ny låt, jag reagerar fort och närmar mig dansgolvets mitt. 30 sekunder senare hörs "woho-skrik", händer syns lyftas i baren och dansgolvets rörelser avanceras.

Och dessa kommentarer... 

En av mina (tydligen) läsare kläckte ett kommentar angående denna blogg som refererade till att bloggen är över förväntan då den är skriven av mig: ".... om en utetjej som dig tänker man att hon bara har snöflingor i hjärnan."

En vän undrade om han fick: "Cszilla, få' jaa, eh, pussa pårin. Tutte.?"

Slutligen så bad min Granne om: "En kyss, Cilla, snälla, bara en liiiten kyss? Kom igen."


PS. FÖRLÅT FÖR DEN DÅLIGA UPPDATERINGEN GOTT FOLK, DEN SOM VÄNTAR PÅ NÅGOT GOTT... DS.



RSS 2.0